Γεωπολιτική

Οι υπουργοί Εξωτερικών Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας θα συναντηθούν στο Αλμάτι στις 10 Μαΐου

Οι υπουργοί Εξωτερικών Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας θα συναντηθούν στο Αλμάτι στις 10 Μαΐου

Ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Jeyhun Bayramov και ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Ararat Mirzoyan θα συναντηθούν στο Αλμάτι του Καζακστάν στις 10 Μαΐου στο πλαίσιο των εν εξελίξει συνομιλιών για τη συνθήκη ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Χ» ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Aykhan Hajizada ο οποίος έγραψε: Σύμφωνα με προηγούμενες συμφωνίες, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Jeyhun Bayramov και του Υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας Ararat Mirzoyan θα πραγματοποιηθούν στο Αλμάτι στις 10 Μαΐου 2024.

Την 1η Μαΐου, ο πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev ανακοίνωσε ότι καλωσόρισε τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα μέρη για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων των υπουργών Εξωτερικών για την προετοιμασία μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στο Καζακστάν.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στο Ερεβάν στις 15 Απριλίου, ο Tokayev είχε εκφράσει την υποστήριξή του για μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και την ετοιμότητα του Καζακστάν να αναλάβει μια αποστολή καλής θέλησης στο πλαίσιο αυτό.

Νωρίτερα στις 26 Απριλίου, με μια τελετή έκλεισε το κοινό ρωσοτουρκικό κέντρο παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ καθώς είχε ολοκληρώσει το έργο του σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Κοινοποίηση:
Newsroom

Newsroom

Λίγα λόγια...

Το Independent Balkan News Agency (IBNA) είναι ένα ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων που επικεντρώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

IBNA - Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Copyright @ 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη. Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Κατηγορίες

Άμεση ενημέρωση

    Με μία απλή εγγραφή έχεις άμεση ειδοποίηση στον υπολογιστή και το κινητό σου, για να είσαι πάντα ενήμερος.